אסטרטגיית תוכן, אסטרטגיית תוכן יעילה, תכנון אסטרטגיית תוכן
Photo by Puwadon Sang-ngern from Pexels

מה החשיבות של אסטרטגיית תוכן ואיך מדייקים אותה?

כל הכלים לבניית אסטרטגיית תוכן אפקטיבית שתבדל את העסק שלכם ותוביל אליו לקוחות פוטנציאליים

אסטרטגיית התוכן היא חלק משמעותי מאוד בכל תכנית שיווק, והיא כוללת את כל המדיה שהחברה מייצרת או מפתחת, בין אם היא ויזואלית, כתובה, מושמעת, או אחרת. אם האסטרטגיה השיווקית כוללת איפה ואיך נפיץ את התוכן שלנו, אילו קשרים נייצר ואיך ניידע את העולם על המוצרים והשירותים שלנו (כלומר ה"איך"), הרי שאסטרטגיית התוכן עושה לנו סדר בכל ה"מה" – באילו נושאים נעסוק, אילו בעיות נפתור, איך נקשר בין התוכן לבין הידע שלנו וכדומה.

 

למה צריך אסטרטגיית תוכן?

המגמה ההולכת וגוברת של מותגים ועסקים היא לשמש כאוצרי תוכן איכותי. מה זאת אומרת? מצד אחד חשוב לנו לייצר תוכן מעולה ולא מכירתי שיספק ערך לקהל היעד. מצד שני, אנחנו לא חייבים לייצר בעצמנו את כל התוכן, אפשר גם לשמש כאוצרים של תוכן טוב, אם ע"י כותבים שאנחנו מעסיקים או מראיינים, או אם ע"י רפרנס לתוכן חיצוני ש'אצרנו'.

מתי כדאי להשתמש בתוכן:

· כשאתם רוצים לקחת 'בעלות' על תחום ידע / דיסציפלינה ולהביא לידי ביטוי את הפרספקטיבה האותנטית

והרעננה שלכם

· כשיש לכם אפשרות לספק לקהל היעד שלכם ידע והשראה מנושאים הקשורים לתחום העיסוק שלכם. ללמד, להעשיר ולבסס עם הלקוחות שלכם מערכת יחסים ארוכת טווח

· להזכיר להם, בצורה עדינה, שיש להם משאב (אתם) שהם יכולים להיעזר בו במידה ואינם יכולים או לא רוצים לעשות זאת לבד.

 

איך מיישמים אסטרטגיית תוכן? בראש ובראשונה, הכי חשוב זה לזקק את עולמות התוכן בהם אנחנו רוצים להתעמק, ולהבין מהם התחומים בהם נעסוק ובאיזה אופן. איך עושים את זה? אנחנו ממליצים להיעזר בחמשת הממ"ים בעזרתם נבנה סיפור טוב:

1) מי – למי אנחנו מפתחים את התוכן? האם תואם את אפיון הקהל שלנו? איזו בעיה או צורך התוכן שלנו פותר עבורו?

2) מתי – מתי נייצר אותו ומתי נפרסם אותו?

3) מדוע – מה מטרת הסיפור? מה יעניין את הקוראים? מה ה- KPI (מדדי ביצוע) שנגדיר למהלך? המדדים לא חייבים להיות כמותיים אגב, הם יכולים להיות מדדים איכותניים כמו למשל הבנת מהם תחומי העניין האמיתיים של קהל היעד שלנו, ולא רק תחומי העניין שהם מצהירים עליהם. הידע הזה יאפשר לנו לדייק את האסטרטגיה השיווקית שלנו ולשפר את הביצועים שלנו לאין שיעור.

4) מה – מהם סוגי התוכן/פורמטים העיקריים שנרצה לייצר? זה יכול להיות פוסטים בבלוג / מדיה חברתית, סרטונים, פודקאסטים ועוד. כמובן שעדיף לייצר תוכן במגוון פורמטים. בשלב זה יש להתאים את הקריאייטיב שלנו לסוג התוכן או הפורמט בו הוא אמור להיות מיוצר.

5) מקום – איפה נייצר את התוכן? האם בבלוג שלנו? האם נתארח בבלוגים אחרים? במדיה החברתית? בניוזלטר? גם בשלב הזה נתאים כל רעיון למקום המתאים לו. התוצר של חמשת השאלות הללו הינו תכנית לטווח ארוך, שבה יופיעו כלל התכנים שנרצה לייצר, כולל הפלטפורמות, הפורמטים והמיקום של כל אחד מהם, לפי חודשים, שבועות ואפילו ימים, ככל האפשר – בקיצור, גאנט. כמובן שהגאנט הוא כלי עבודה ושכזה, הוא צריך להיות דינמי וגמיש ולקבל באהבה שינויים והפתעות, למשל שילוב תוכן מעודכן המתייחס לאירועים שקורים בזמן אמת (Real Time Marketing), שילוב של ערוצים ופלטפורמות רבות ככל האפשר, באונליין ובאופליין עם תוכן מותאם וייעודי בכל אחת מהן. זה אולי גם המקום להגיד שנראה כי בשנים הקרובות יטושטש הגבול בין האונליין לאופליין, וממילא כל הערוצים יהיו מסונכרנים ביניהם עד ש- Omni Channeled יהפוך לעוד באז וורד שחוק וריק מתוכן אבל עד שזה יקרה, יש לנו כנראה עוד קצת זמן ועוד כמה גאנטים בקנה 🙂

שתפו את הפוסט:

בשביל זה אנחנו קמים בבוקר. כל בוקר. כאן מתאמים פגישת היכרות קצרה.

הערך של המותג שלכם נמדד בכסף

הצעת ערך ללקוח היא האני מאמין שלכם, היא החזון, היא הדבר הזה שאתם הכי טובים בו ורק הלכתם וחידדתם במשך השנים. אבל לא תמיד רואים את זה במבט ראשון. לכן כדאי להיצמד לכמה כללי אצבע שיוודאו שהערך שלכם גלוי ובהיר לעולם.

קראו עוד »

חמשת הדיברות שיעשו סדר בזמן שלכם.

אחים שלי בביקור מולדת בארץ אחרי קרוב לשנתיים שלא התראינו וכך יצא שבתקופה מאוד מאוד עמוסה בעבודה אני מנסה (ומצליחה!) לשלב בלו״ז גם המון זמן איכות משפחתי, ומתענגת על כל דקה שמאפשרת לי לספוג אותם ולהנות מהם עד כמה שרק אפשר. בשגרה שכוללת המון המון דברים שאני *צריכה* לעשות, ומאמץ

קראו עוד »

לא מצאת את מה שחיפשת?

זה הזמן להירשם לניוזלטר שלנו
ולקבל את כל מה שמעניין בסטוריטלינג של מותגים מובילים בארץ ובעולם
אחת לשבוע ישירות לתיבת המייל, ארוז יפה יפה