Photo by Ethan Sees from Pexels

איך להתמקד בקהל היעד הנכון ביותר לעסק שלכם

כבעלי עסק וכמשווקים, כנראה שאתם יודעים מיהו בסיס הלקוחות שלכם באופן כללי, אבל האם אתם בטוחים שאתם יודעים מי קהל היעד שלכם? בשוק כל כך תחרותי, שיווק לא ממוקד שווה ערך לבזבוז תקציב השיווק ופספוס הזדמנויות נפלאות להגדלת המכירות.

מישהו צריך להגיד את זה.
המוצרים והשירותים שלכם לא מעניינים את כולם, מה לעשות?
לא כל אמא מעוניינת בבגדי תינוקות רכים, בטח אם התינוקות עוד שנייה עולים לחטיבה. לא כל בני השלושים ומשהו מעוניינים לרכוש דירה במגדל יוקרה. למעשה רובם לא יכולים להרשות לעצמם בימים אלו.
לא חבל על בזבוז תקציב הפרסום? הגדרה של קהלי היעד שלכם תאפשר לכם למקד את המשאבים שלכם בקבוצה או בקבוצות האנשים שסביר להניח שיהיו מעוניינים לקנות מכם בתכלס, AKA קהל היעד שלכם.

בואו ניקח לדוגמא סטודיו לעיצוב רהיטי פרימיום.
שוק היעד של הסטודיו יהיה מבוגרים מגיל 25 ומעלה שחיים בישראל, אבל המיקוד בקהלי יעד כבר יצריך כמה וכמה הנחות עבודה שחשוב לתקף. למשל:
מגדר: מי מקבל את החלטת הרכישה בתחום הלבשת הבית? זו החלטה משותפת? הנשים? הגברים? אצל מי האנטנות פתוחות יותר בשלב הראשוני של החשיפה למותג שלכם, ואיפה? זה הבסיס לקבוצת מיקוד שתשפוך קצת אור על השאלות האלה ותאפשר לכם לבנות מסרים שיווקיים מותאמים.
התנהגות צרכנית: איך מתקבלת ההחלטה? עצמאית בחיק המשפחה, בהתייעצות בקהילות עיצוב או בלוגים מקצועיים, או עם אנשי המקצוע כמו אדריכלים/ות ומעצבי פנים שראויים לקבל אסטרטגיית שיווק נפרדת משל עצמם?
נתונים דמוגרפיים: האם להתמקד באזורים דמוגרפיים מבוססים בארץ, בהם אוכלוסייה שיכולה ורוצה לפרגן לעצמה ריהוט פרימיום או להתרחק לפריפרייה, שם כנראה התחרות תהיה קטנה יותר.  
ועוד ועוד. באיזה קבוצות גיל להתמקד? איפה הפוטנציאל הכי גבוה?

 

רגע, רגע, פרדוקס.
אם נצמצם את שוק היעד שלנו, הסיכוי שנצליח למכור את המוצר שלנו ירד משמעותית, לא?
לא.
היכרות עמוקה עם קהלי היעד שלכם, תאפשר לכם לייצר אסטרטגיית תוכן מותאמת שמדברת אליהם, לפרסם בפלטפורמות שהם נמצאים בהם כשהם קשובים, וללוות אותם עד שהם מוכנים לרכישה.  

אז איך מתחילים להכיר אותם?

השלב ראשון: איסוף נתונים.
לא תוכלו לבחור במדויק את קהל היעד המתאים למוצר שלכם בלי מחקר בסיסי. לא להיבהל, בתור התחלה אפשר להסתפק בכמה צעדים פשוטים:

  • דברו עם הלקוחות שלכם
    הדרך הכי קלה לדעת יותר על שוק היעד שלכם היא פשוט לשאול.
    כולנו אוהבים לדבר על עצמנו, וזה כולל גם את הלקוחות שלנו. אפשר לעשות את זה בפגישה, בטלפון או באמצעות סקרים ושאלונים קצרים במייל או בנכסים הדיגיטליים שלכם. אפשר למשל לשלב בטופס יצירת קשר באתר שדות ספציפיים כמו גיל, גודל חברה ושם תפקיד. עם זאת קחו בחשבון שזה גם עלול לטרחן ולהביא לנטישת האתר. לא הייתי מגדירה אותם כשדות חובה, אבל רצוי שיהיו. 
    נהלו תיעוד של שאלות וצרכים שצפים בתהליך המכירה, אתם תפיקו מזה המון המון ידע. אילו דברים מטרידים את הלקוחות שלכם? ממה הם חוששים? מה הכי חשוב להם במוצר? בתהליך?
  • עקבו אחרי המתחרים
    תציצו באתרי המתחרים שלכם, בפוסטים שהם מעלים, בקמפיינים, בדיוורים. למי הם מכוונים? וחשוב לא פחות, למי לא? האם יש כאן הזדמנות עבורכם? האם יש מקום לשיתוף פעולה?  

 

השלב שני: פיתוח פרסונות
אחרי שאספתם את הנתונים, אפשר להתחיל לייצר 3-5 פרסונות לעסק, שזה אומר במילים פשוטות, תיאור מפורט של הלקוח/ה האידיאלי שלכם עם כמה שיותר פרטים רלוונטיים כמו: גיל, מגדר, מצב אישי, רמת הכנסה, מיקום, תחביבים, יעדים, אתגרים. איך המוצר או השירות שלכם יכולים לעזור להם.

על סמך הפרסונות שתייצרו אפשר לייצר פרופילים של קהלי יעד.
למשל, אם אתם בעלים של חנות לבגדי תינוקות, יתכן שהפרופיל הדמוגרפי שלך יהיה נשים נשואות (או לא) בנות 25-40 בהריון. אם יש לכם חנות למוצרי כתיבה, המיקום הגאוגרפי של קהל היעד שלך עשוי להיות במרחק של עד 15 קילומטרים מהחנות. אם אתם משווקים סטודיו לעיצוב רהיטי פרימיום, רמת ההכנסה של קהלי היעד תהיה גבוהה יותר מהממוצע.

השלב השלישי: גיבוש תכנית עבודה
עם הפרסונות המגובשות שלכם, אתם כבר בשלים להחליט איפה כדאי לשים דגש בפעילות השיווקית ואיפה אפשר להוריד את הרגל מהגז. במקום לייצר מסרים גנריים, תוכלו למקד את הפעילות שלכם בטירגוט הקהלים המדויקים לעסק, וביצירת שיתופי פעולה עם עסקים רלוונטיים אחרים.

ככל שתגדירו את קהלי היעד שלכם ותבינו איזה לקוחות אתם רוצים להביא לעסק, תוכלו לחזר אחריהם בצורה הנכונה ביותר, והפעילות השיווקית תהיה יותר אפקטיבית ומצליחה. 

שתפו את הפוסט:

בשביל זה אנחנו קמים בבוקר. כל בוקר. כאן מתאמים פגישת היכרות קצרה.

ג׳וליה קולינס, (Julia Collins), מייסדת Planet FWD

אוהבים פיצה? תכירו את ג׳וליה קולינס, יזמת סדרתית בתחום המזון עם אג׳נדה חברתית בועטת שלא רק אוהבת אוכל, גם תזיז הרים לטיפול במשבר האקלים, ולא תתן לאף משבר, גם לא לקורונה, לעצור אותה. היא האישה השחורה הראשונה שהפכה את האהבה שלה לחד קרן ואם זה לא מספיק, מובילה היום סטארט

קראו עוד »

ונוס וויליאמס, (Venus Williams), שותפה ב- Ellevest

ונוס וויליאמס עלתה לכותרות בגיל 10. בגיל 12 היא ניצחה בכל 63 המשחקים שהשתתפה בהם ובגיל 14 כבר הפכה למקצוענית. בין לבין היא אספה תארים, הון עתק, שינתה את הצורה שבה מתנהג טניס נשים וסללה את הדרך לדור ההמשך ובין היתר גם לאחותה הקטנה והאדירה לא פחות. חבטות פתיחה אימתניות

קראו עוד »

מה למדתי מפגישת זום אחת ואיך זה קשור לנטפליקס

כמעט שלושה חודשי חיזור גורלי אחרי לקוחות שמאוד רציתי לגייס. חיבור אישי, חיבור מקצועי, תזמון מעולה לשני הצדדים – צ'ק, צ'ק, צ'ק. רגע לפני שמתקדמים להסכם, היזם ביקש לתאם זום גם עם מנכ"ל החברה בחו"ל כדי שיכיר אותי. חוץ מהיזם הצטרפו לפגישה שני השותפים במשרד באנגליה, שניהם עם מבטא בריטי

קראו עוד »

לא מצאת את מה שחיפשת?

זה הזמן להירשם לניוזלטר שלנו
ולקבל את כל מה שמעניין בסטוריטלינג של מותגים מובילים בארץ ובעולם
אחת לשבוע ישירות לתיבת המייל, ארוז יפה יפה