Photo by Cookie the Pom on Unsplash

זוכרים מה הדבר הכי חשוב שלמדתם בגיל 6? עכשו תיישמו

כישורים ויכולות נלמדים לאורך כל החיים ובכל מקום שאנחנו נמצאים, לא רק במסגרות פורמליות. ככל שתדעו למנף יותר ידע לטובתכם המקצועית, תגיעו רחוק יותר.

כשהייתי בת 14 פחות או יותר, אבא שלי, מהנדס אלקטרוניקה ואוטודידקט מושבע, היה כותב ספרי לימוד, בין היתר. אחרי שהוא סיים לעבד את התוכן, היה מעביר אלינו ערימת דפים מלאה בכתב חרטומים ובנוסחאות, ואחותי ואני היינו ממירות אותם לטקסט מודפס. כדי לצלוח את המשימה בלוחות זמנים הגיוניים, היינו מחלקות בינינו את העבודה ולשם כך למדנו הקלדה עיוורת, סקיל שבזמנו לא הבנתי עד כמה הוא עתיד לשרת אותי ולהעניק לי יתרון בהמון סיטואציות מקצועיות (רק השבוע, היתה לנו פגישת אונבורדינג עם לקוחה חדשה שדיברה באוטוסטרדה ואתגרה אותי לעמוד בקצב ולהקליד תוך כדי הפגישה את הנקודות שהיה לי חשוב לתעד). 

בכל אופן, העבודה לא היה בהתנדבות, אם חשבתם על המועצה לשלום הילד. קיבלנו תשלום נאה על העבודה, ועוד הגדיל אבי לעשות, ושילם לאחי הקטן ׳דמי שתיקה׳ כדי שלא יפריע לנו בזמן העבודה. שווה, לא?  

אגב, הלקוחה, שזה בעצם מה שמעניין כאן, ייסדה מיזם שמפתח ומיישם מתודולגיות חינוכיות חדשניות בבתי ספר, רשויות וארגוני צעירים, כדי לעזור לצוותי הניהול והחינוך לכוון בני נוער לפיתוח קריירה מצמיחה. כזו שנותנת להם יתרון יחסי במסע החיים שלהם, שתופסת את תפקיד המחנך כמאמן.

אז מה נותן לנו יתרון מקצועי?

לדעתי, זו התכווננות כבר בגיל צעיר להתבונן בחוזקות שלנו, והפריביליגיה להיחשף לתחומי עניין רחבים ומגוונים. לשני ההרגלים האלה, יש משמעות עצומה למינוף בעתיד לסקילז של ממש ולביסוס ידע מקצועי משמעותי. 

ואני מדגישה, כל ידע.

חסן עבאס, למשל, שהקים את Haat, החלופה של וולט עבור ערים ללא כתובות, ללא אשראי וללא קופות חכמות (ויש המון כאלה בישראל), הוא דוגמה ליזם שמינף את ההיכרות העמוקה שלו עם התרבות שבה גדל באום אל פחם, ליצירת פתרון יצירתי וטכנולוגי. הסטארטאפ שהקים נותן מענה ל-75 אלף הזמנות בחודש, ובעצם מגלם אסטרטגיית מרקט פיט מושלמת: התאמה לצורך של קהל עם מאפיינים דמוגרפיים, חברתיים, תרבותיים וכלכליים אחרים לגמרי מהקהל שוולט משרתת. האם זה משתלם? כן. Haat הצליחה לגייס 3.5 מיליון דולר לפני חודש, למרות ועל אף האקלים הכלכלי הנוכחי.

הידע שעבאס בחר לשים בפרונט ולנצל לטובתו האישית (לא בקטע רע כמובן, להיפך) הוא לא ידע מקצועי, אלא התבוננות עמוקה והבנה של האקלים התרבותי סביבו. מערכת השילוח הטכנולוגית שבנה, משתמשת דווקא ב"חסרונות" מובנים שחברות פיתוח וסטארטאפים מתרחקים מהם, ומתרגמת אותם לפתרונות טכנולוגיים ולהזדמנות עסקית. 

חסן עבאס הוא דוגמה מובהקת ליכולת המינוף שרובנו מפספסים ביום יום בלי לשים לב. הרי לכולנו יש תחומי היכרות, סקילז שלמדנו מהבית שהיו יכולים לשרת אותנו במצבים מתסכלים ואתגרים שונים שאנחנו נתקלים בהם, אבל אנחנו לא בהכרח נשכיל להשתמש בסקיל (אה? שמתם לב לזה?), מתחום אחד, לטובת בעיה שצפה בתחום אחר לגמרי.

כל דבר שאנחנו לומדים (כמעט) יכול להיתרגם בעולם המקצועי, לרווח כלכלי, עם הכלים הנכונים. אל תפחדו להשאיל את הידע הנרכש בין ערוצים שונים.

קחו זאת לתשומת לבכם.

שתפו את הפוסט:

בשביל זה אנחנו קמים בבוקר. כל בוקר. כאן מתאמים פגישת היכרות קצרה.

דיוויד רוג׳ייר, (David Rogier), מייסד MasterClass

מי לא אוהב גיבורים? גם אם אתם לא גרופים של מארוול, סביר להניח שיש דמות כלשהי שמהווה השראה עבורכם, איזשהו סמן ימני שעוזר לכם לגבש ולכייל את עצמכם בתקופות של אי ודאות. אסטרטגיות שיווק רבות רותמות את הכוח של "מסע הגיבור" כדי לסמן ללקוחות שלהם יש את הפיתרון לבעיה ממנה

קראו עוד »

אין דבר שהוא חקוק בסלע.

אלו ימים מרגשים של פיתוח החברה צעד אחד נוסף קדימה, בהם אני מגייסת עובדת נוספת, והתהליך מעניין, מפתיע ורווי אסימונים. אני אסביר. לפני שבועיים ראיינתי מישהי שמגיעה מרקע שונה לגמרי ממה שציפיתי וממה שגם הגדרתי בתיאור המשרה, עם כמעט אפס נסיון ׳רשמי׳ בתחום המבוקש, שזו כמובן דרישת סף מאוד מהותית.

קראו עוד »

מי מפחד משותפים?

שותפות עסקית יכולה להיות הדבר הכי טוב שקרה לעסק ולהקפיץ אותו בכמה רמות, אבל היא גם אחת ממערכות היחסים המורכבות ביותר, שמצריכה השקעה והזנה מתמדת כדי לגרום לזה לעבוד לאורך זמן.

קראו עוד »

לא מצאת את מה שחיפשת?

זה הזמן להירשם לניוזלטר שלנו
ולקבל את כל מה שמעניין בסטוריטלינג של מותגים מובילים בארץ ובעולם
אחת לשבוע ישירות לתיבת המייל, ארוז יפה יפה