Photo by Nil Castellví on Unsplash

נשים ממארס, גברים ממאדים: שיווק בימי קורונה

סקר שנערך לאחרונה ע"י CNBC ופורבס מראה כי לקורונה השפעה דרמטית על הרגלי הצריכה בעיקר של בני דור המילניאלס, שנולדו בין 1981 ל- 1996. הם כבר משנים את הרגלי הצריכה שלהם בצורה דרמטית, ונערכים לקיצוצים חדים בהוצאות שלהם, יותר מאשר כל קבוצת גיל אחרת שנבחנה בסקר.

54% מדור המילניום הודו כי הקורונה כבר השפיעה בצורה משמעותית על החלטות הרכישה שלהם, לעומת 33% מדור הבייבי בומרס, 42% מדור ה-X ו- 49% מדור הZ. זה המקום לציין שהסקר נערך כששוק המניות האמריקאי רשם את ההפסדים הגרועים ביותר שלה מאז 2008, אבל לפני שמישהו בארה"ב נפטר מקורונה.

אפשר להסביר את העובדה שבני המילניאלס מודאגים יותר מדורות אחרים, באירועי החיים שחוו. בני הדור הזה היו ילדים בזמן 9/11, ורבים מהם ניסו למצוא עבודה בשנת 2008, בעיצומו של המיתון הגדול, כשהמציאות היתה שלא יכולת לקבל עבודה.

אפשר גם להסביר את זה בכך שמדובר בדור עם מודעות צרכנית מאוד גבוהה, גם לפני הקורונה. הם מודעים יותר איפה הם משקיעים את הכסף שלהם, הם פתוחים לאלטרנטיבות מחוץ לקופסא כמו  רכישת פריטים יד שניה או השכרה של בגדים לצורך מסוים למשל.

כשנשאלו בסקר עם מה הם מצטיידים לקראת התפרצות רחבה יותר של הנגיף, 30% מאלפי המילניאלס שהשתתפו בסקר דיווחו שהם קונים מוצרי מכולת, 21% מוצרים לבית, 20% מוצרי בריאות ו -18% אמרו שהם מחפשים טיפול אישי.

ומה לגבי אבחנה בין נשים וגברים?

המחקר גם חשף כמה הבדלים מעניינים בין האופן בו גברים ונשים מגיבים למשבר, כאשר נראה שהמשבר משפיע יותר על גברים במובן של איפה ואיך הם קונים.
מגישה לכם את הנקודות העיקריות:

  • כמעט מחצית מהגברים שהשתתפו בסקר (47%) אמרו שהדבר השפיע על החלטות הרכישה שלהם, לעומת 41 אחוז מהנשים. יותר מזה, 38% מהגברים לעומת 33% מהנשים הסכימו שזה השפיע על איפה ואיך הם קונים.
  • יותר משליש גברים ונשים כאחד (34% ו- 35% בהתאמה), דיווחו על קיצוץ בהוצאות בגלל המצב.
  • יותר גברים קונים יותר מוצרים, גם בקטגוריות שנחשבות נשיות: ארבעים אחוז מהגברים מסכימים כי החדשות משפיעות על המוצרים שהם רוכשים, לעומת 34 אחוז בלבד מהנשים. מספר גבוה יותר של גברים דיווחו על גידול ברכישת מוצרי מכולת נוספים (22%), מוצרי טיפוח אישי (14%), מוצרי בריאות ומוצרי בית (13%) ומוצרי טיפוח (7%) בהשוואה לנשים, שמגדילות את רכישתן במספרים קטנים יותר: מוצרי מכולת (17%), מוצרי טיפוח אישי ומוצרי בית (13%), מוצרי בריאות (11%) ומוצרי טיפוח (6%).
  • גברים קונים באופן מקוון לעתים קרובות יותר: בעוד שגברים ונשים כאחד (כ -30 אחוז) אומרים שהם קונים בתדירות נמוכה יותר בחנות, יותר גברים קונים בתדירות גבוהה יותר ברשת. 24 אחוז מהגברים לעומת 18 אחוז מהנשים דיווחו כי הגדילו את תדירות הקניות המקוונות.


התוצאות של הסקר ממחישות המשך עלייה במגמה שכבר החלה להסתמן ב- 2019 והיא שהפרדיגמות הישנות כבר לא רלוונטיות וצריך לצאת מהקופסא.
גברים לוקחים חלק הולך וגדל ברכישות למשק הבית וקבלת החלטות קנייה, ועשויים להוות סגמנט מובחן ואטרקטיבי גם בקטגוריות שנחשבו באופן מובהק 'נשיות' כמו מוצרי טיפוח ויופי, מוצרי בריאות ועוד.
עלינו כמשווקים להשכיל לשמור על גמישות מחשבתית ולעצב מחדש את חווית הרכישה כדי לספק ולהתאים לקונה הנשית ולקונה הגברי את הצעת הערך המתאימה עבורם, באופן שלוקח בחשבון את כל הסיכונים והאתגרים שהם מתמודדים איתם בימים אלה ולגלות גמישות, למשל באופן הרכישה, אופן האיסוף ואופן התשלום.

שתפו את הפוסט:

בשביל זה אנחנו קמים בבוקר. כל בוקר. כאן מתאמים פגישת היכרות קצרה.

הסיפור של ריהאנה

מעבר לזה שהיא מלכה, ריהאנה היא גם מלכת הפריימינג: טכניקת סטוריטלינג הכי עתיקה בספר, שמכוונת את קהל היעד להסתכל על המוצג דרך פריזמה סלקטיבית מאוד. בואו תראו איך היא עושה את זה.

קראו עוד »

נשים ממארס, גברים ממאדים: שיווק בימי קורונה

סקר שנערך לאחרונה ע"י CNBC ופורבס מראה כי לקורונה השפעה דרמטית על הרגלי הצריכה בעיקר של בני דור המילניאלס, שנולדו בין 1981 ל- 1996. הם כבר משנים את הרגלי הצריכה שלהם בצורה דרמטית, ונערכים לקיצוצים חדים בהוצאות שלהם, יותר מאשר כל קבוצת גיל אחרת שנבחנה בסקר. 54% מדור המילניום הודו

קראו עוד »

לא מצאת את מה שחיפשת?

זה הזמן להירשם לניוזלטר שלנו
ולקבל את כל מה שמעניין בסטוריטלינג של מותגים מובילים בארץ ובעולם
אחת לשבוע ישירות לתיבת המייל, ארוז יפה יפה