Photo by Anna Arysheva on Pexels

בסטוריטלינג אין "אני של הבית" ו"אני של המותג". הכל זה אותו הסיפור

'להיות מי שאנחנו באמת', הוא מסר שעובר אצל דורות של ילדים צופי דיסני ודומיו. אז למה אנחנו עדיין בוחרים להציג רק חלק קטן מעצמנו במקום העבודה, או בסיפור המותג שלנו? והאם זה באמת נכון - עבורנו ועבור הלקוחות?

עד לפני לא הרבה זמן נהגתי להחביא את האמהות שלי ֿבעבודה.
לא תליתי תמונות, לא שמתי שומר מסך במחשב, לא שיתפתי ליד מכונת הקפה בתמונות שבדיוק שלחו מבית הספר. תמיד העשייה בפרונט. 

הרגשתי שאין לזה מקום בעבודה שלי. שזה בנפרד וזה בנפרד.
אנרגיה של עבודה לחוד ואנרגיה של בית לחוד, ואי אפשר לערבב.

היה לי חשוב שהאמהות לא תמסגר אותי כקודם כל אמא, כבעלת ׳עסק מחמד׳,  
מול הלקוחות הגברים, אבל גם הנשים. רציתי שהמכנה המשותף בינינו יהיה נטו הביזנס.

ולאחרונה הבנתי שזה כאילו ווינרי, כאילו פמיניסיטי, אבל זה בדיוק ההיפך. 
זה לתפוס את האמהות כחולשה כשהיא בכלל מכפיל כוח מטורף.
ובכלל, כאילו שאפשר באמת להפריד את הדבר הזה שקורה לך כשאתה הופך להורה מיתר המרכיבים בחיים.
הרי זה הכל חלק מאותו סיפור. 

כשהחיים זולגים לעסק 

שרה בלייקלי, מייסדת המותג להלבשה תחתונה האמריקאי SPANX, הגיעה לביליון הראשון שלה בעקבות צורך שפגשה בחיים האישיים שלה. תוך כדי התארגנות לאירוע, היא חיפשה תחתונים שיתאימו מתחת למכנסיים לבנים שהרי מכנסי נשים לבנים הם תמיד קצת שקופים, לא משנה איך תסובבו את זה.

כמו כל בחורה יצירתית עם יותר מדי זמן פנוי באמתחתה, היא החליטה לגזור זוג גרביונים שיטשטשו את ה"צלוליטיס" (לדבריה). זה התגלה כרעיון מושלם, חוץ מזה שהגרביונים התגלגלו במעלה הברך שלה במשך כל הערב והעיבו על הנאתה מהאירוע. היא החליטה למצוא פתרון – מוצר שתוכל לשווק להמונים (או להמונות) ויגרום להן להרגיש טוב, והשאר היסטוריה.

אמנם בראיונות עם שרה היא לא מזכירה את בעלה, את הילדים, את הקושי באיזון חיי משפחה וקריירה תובענית, את זה היא שומרת לרשתות החברתיות שמפוצצות באנקדוטות אישיות ותכנים להעצמת נשים. אבל אינספור דוגמאות קטנות שהיא שוזרת בסטוריטלינג שלה על עצמה ועל החברה, וגם אלה שהיא לא אומרת אלא פשוט עושה בפועל, מספרות לנו שהיא אדם אכפתי ורגיש לסביבה.

אם אלה 10,000 דולר שהיא חילקה לכל אחד מ-750 העובדים בחברה שיוכלו לממש עבור חופשה לכל יעד ביום שנמכרה החברה, אם אלה 5 מיליון דולר שתרמה לנשים יזמיות, ה- "the giving pledge" שחתמה עליו, המסרים החיוביים בראיונות עבור השומעים – שינסו ויטעו, וכמובן, המוצר עצמו שמטרתו להיות נעים ונוח עבור נשים באשר הן. 

לא רק צלוליטיס

השבוע עברנו עם לקוח על סיפור הלידרשיפ שלו במצגת עבור כנס מנהיגות לבכירים בתעשייה כדי לעזור לו לדייק את הסיפור. 
זה לא קורה הרבה, אבל כשהוא סיים את הפיץ׳ כולנו דמענו.
ולא בגלל שהוא אשף מילים או מומחה לסטוריטלינג, הוא פשוט סיפר סיפור שהיה כל כך מחובר לדנ"א שלו, ושיתף בהתמודדויות שלו בחיים האישיים שעזרו לו להתמודד בהצלחה באתגרים לא פשוטים בתחום התשתיות. לא טריויאלי. 
אבל כל כך מתבקש. 

בסוף אנחנו מביאים איתנו לכל מקום את מי שאנחנו על כל השכבות, עד האישיות ביותר, גם אם אנחנו לא אומרים את זה סטרייט פורוורד. אז נכון, אני לא אדפיס באנר עם הילדים שלי ואתלה בכניסה למשרד, אבל האמא שאני תבוא לידי ביטוי ביחס שלי לעובדים, בצורת חשיבה מורכבת והוליסטית יותר, בהבנה של קונפליקטים שהלקוחות שלי חווים, ובאמפתיה באופן כללי. ואין שום סיבה להסתיר את זה. בדיוק להיפך. 

שתפו את הפוסט:

בשביל זה אנחנו קמים בבוקר. כל בוקר. כאן מתאמים פגישת היכרות קצרה.

שיווק אונליין, שיווק באונליין, שיווק דיגיטלי

שיווק אונליין שמדבר אל הלקוחות שלכם

כשגארי ויינרצ’וק (Vaynerchuk) סיים להרצות פני 400 אנשים על שיווק אונליין ברשתות החברתיות, במקום לומר תודה לקהל שהגיע וללכת הביתה, הוא הכריז שיקיים מיד מכירה פומבית שבה תימכר פגישת ייעוץ עסקית פרטית איתו, שהכנסותיה יועברו לצדקה. ויינרצ’וק הסביר לקהל שבפעם האחרונה שהוא נתן ייעוץ אישי ללקוח, הוא הכיר לאותו לקוח

קראו עוד »

שיווק מפה לאוזן? זה בידיים שלכם.

שיווק מפה לאוזן הוא נכס סופר משמעותי באסטרטגיה השיווקית של כל עסק, ותמיד היה. הוא אמין, הוא אפקטיבי, הוא מניב לידים חמים שכבר יש להם איזושהי עמדה חיובית כלפינו והוא לא עולה לנו שום דבר. שווה, לא? הרבה עסקים מסתמכים על טקטיקת שיווק מפה לאוזן (WOM) כמקור יחיד לשיווק, כתנועה

קראו עוד »

לא מצאת את מה שחיפשת?

זה הזמן להירשם לניוזלטר שלנו
ולקבל את כל מה שמעניין בסטוריטלינג של מותגים מובילים בארץ ובעולם
אחת לשבוע ישירות לתיבת המייל, ארוז יפה יפה