Photo by davisuko on Unsplash

שיווק הוא לא מדע טילים, כך תתחילו לפתח את הפרויקט הבא שלכם.

חלק שני לפוסט שעלה בבלוג בשבוע שעבר ועסק בחשיבות בפיתוח עסקי, עם דגש חזק על פרויקטים שקשורים לעסקי הליבה שלכם ומהווים עוד מימד עסקי בעשייה שלכם עם פוטנציאל למנף יכולות ומשאבים ולהפוך למנוע צמיחה. הפעם נדבר יותר תכל׳ס, מאיפה בכלל מתחילים? 

איך Dribble עשו את זה? 

בואו נמשיך עם הדוגמא של Dribble שעשו את זה מדהים. זוכרים שביקשתי מכם לענות על שתי שאלות? 

זה מה ש-Dribble ענו: 

  1. מה מוצר הליבה של dribble? מזכירה, מדובר בפלטפורמה שמחברת בין חברות שיש להם פרויקט לעיצוב ובין מאגר מעצבים ומפתחים פרילנסרים שעברו סינון ונבחרו בקפידה. קהל היעד שלהם מורכב גם מלקוחות שיש להם פרויקטים וגם מאנשי קריאייטיב פרילנסרים שיודעים לקדם ולהוציא לפועל את הפרויקטים האלו.

  2. עם איזה סוג של בעיות הם מתמודדים? 6 (!) הפרויקטים שהם בחרו לקדם קשורים לעסקי הליבה שלהם, כשלפחות 3 מהם הצליחו בצורה מטאורית. כל כלי שהם פיתחו נולד כדי לפתור בעיה ייחודית שעמדה בפני קהל היעד שלהם והשימוש בו בחינם. לדוגמא Unsplash שהזכרתי בשבוע שעבר, מאגר תמונות חינמי ואיכותי ומתחדש לשימוש, או כלי נוסף שעוזר ללקוחות (צד הביקוש בשוק שלהם) להבין האם עליהם לבנות אפליקציה או אתר לפרויקט שלהם. כלי מצליח נוסף הוא  coffee and power, רשת בתי קפה שמקדמת שיתופי פעולה בין אנשי מקצוע. מושלם לאנשי קריאטייב פרילנסרים שעובדים מרחוק (צד ההיצע בשוק שהם עובדים פה). 


ה- ROI של Dribble, ההחזר שלהם על ההשקעה, בפרויקטים האלו הוא מעל 40% מסך ההכנסות שלהם. תשאלו איך, אם הכלים מוצעים בחינם? ובכן, הם מסייעים לחברה להשיג למעלה מ- 100 אלף נרשמים בשנה לרשימת התפוצה, ומהווים מקור משמעותי לטראפיק איכותי באתר. וואנס נכנסו למשפך השיווקי, השמים הם הגבול. 

משיווק  שמדבר עליכם ליצירת ערך 

שיווק הוא לא מדע טילים. בגדול, לא מעניין אנשים מה אתם עושים בעסק שלכם, אלא אם תתנו להם סיבה. הם יתחילו לגלות עניין כשתתחילו לעשות עבודת רגליים שתעזור להם, או תייצר עבורם ערך. זה בסוף מיתרגם לזה שבמקום להגדיר מטרה כמו אנחנו צריכים 1,000 מבקרים יוניקים באתר תוך חודש, תשאלו: איך אנחנו יכולים לעזור ל- 1,000 איש? מה אנחנו יכולים לתת להם, שקשור לעסק הליבה שלנו? מהמקום הזה, סביר מאוד שאם הם ימצאו עניין במה שתציעו להם, אותו מוצר כניסה שתפתחו עבורם, הם גם ירצו לדעת יותר על עסק הליבה שלכם.

מה אתם מוכרים? מה באמת אנשים שקונים את המוצר שלכם צריכים? ֿ

הנה כמה כיוונים שיעזרו לכם להתחיל לגלגל רעיונות בראש: 

  1. כלים שיעזרו ללקוחות הפוטנציאליים שלכם בנקודות הכרעה (X לעומת Y), ולקבל החלטה בין אפשרויות שונות שעומדות בפניהם בזמן שהם רוכשים את המוצר או השירות שלכם (אפליקציה או אתר, סימולטרים שיעזרו לכם לדמות את המוצר בסביבה הטבעית שלכם, ועוד ועוד)  

  1. כלים שיעזרו ללקוחות שלכם להשתפר במה שהם עושים: כדי לעשות את זה צריך להבין שיש להם (כמו לכולם) משאבים מוגבלים (זמן, כסף, חסמים רגשיים או פיזיים) וצריך לעזור להם לעבוד בצורה חכמה יותר ולפרוץ את המגבלות שעומדות בפניהם בנקודת זמן הזו. נסו לחשוב, איך אתם יכולים למנף את המומחיות והנסיון שרכשתם לטובת קהילת הלקוחות שלכם? 

  1. כלים בחינם לייצור לידים ע״י הצעת משהו שימושי ללקוחות הפוטנציאליים שלכם. למשל: להציע תכונה אחת של מוצר הליבה כמוצר עצמאי בחינם (כמו המודל של Zoom למשל, שמציע 45 דק שיחת וידאו ללא תשלום מתוך מחקר שפגישה ממוצעת אורכת כ- 50 דק)


יש אינסוף דרכים לייצר ערך באמצעות שיווק פיתוח עסקי מבוסס פרויקטים. העניין הוא לא במציאת הרעיונות הטובים, אלא ביכולת לסגל דרך חשיבה שמתרחקת ממלכודת השיווק הממוצעת בו השיווק מתמקד בעסק עצמו ועוברת לחשיבה שמתמקדת בפיתוח שירותים ומוצרים שימושיים לקהל היעד. 

זכרו, לאף אחד לא אכפת מהעסק שלכם, אכפת להם איך הם עצמם נראים מול הלקוחות שלהם. אכפת להם איך הם יכולים להשתפר במה שהם עושים. אכפת להם איך להרשים את הלקוחות שלהם.
פיתוח עסקי מבוסס פרויקטים עוזר לכם לעשות בדיוק את זה – להתרחק מ׳שיווק ממוקד עסק׳ ולהתחיל להתמקד ב׳שיווק לא שיווקי׳, שבוחן איך אתם באמת יכולים לעזור, לייצר כלים שימושיים וליצור ערך קיצוני עבור הלקוחות שלכם. 

שתפו את הפוסט:

בשביל זה אנחנו קמים בבוקר. כל בוקר. כאן מתאמים פגישת היכרות קצרה.

רז קופרמן (Raz Kuperman), מייסד שותף ב-Matific

את מטיפיק (לשעבר עשר אצבעות) הכרתי בשנה שעברה בתקופת הסגרים, כשחיפשתי לילדים שלי תוכן לימודי שיגשר על הפערים שנוצרו בבית הספר ויקנה לי שקט כמובן. קיבלתי המלצות על משחק שנקרא הפיקסלונים. התכנים מעולים, חווית הלמידה משחקית ומצוינת, הילדים לאט לאט התמכרו, ולאם המתמחה בג׳ינגול מקצועי שלום.  אז, מטיפיק. החזון שלהם

קראו עוד »

לזוז מהר או רחוק?

"אם אתה רוצה לזוז מהר – תפעל לבד; אם אתה רוצה להגיע רחוק – תפעל בשיתוף פעולה" לקוחות ותיקים מתחום השירותים, שאני מנהלת עבורם את השיווק במיקור חוץ, חיפשו דרך לבדל את עצמם ולייצר ערך מוסף ללקוחות שלהם. הם השכילו להבין בשלב מאוד מאוד מוקדם, שבשוק כל כך תחרותי ועתיר

קראו עוד »

ארן באלי (Eren Bali), מייסד Udemy

ל- Eren Bali שמור מקום בפנתיאון נדיר של יזמים צעירים (37) שהקימו לא סטארטאפ אחד ששווה ביליוני דולרים, אלא שניים. עם זאת, בניגוד ליזמים אחרים שמונעים מאגו, חבריו מספרים על אדם בעל טון דיבור רגוע ועדין, ותשוקה אמיתית לפתור בעיות. את Udemy הוא הקים כדי להנגיש לכל אדם השכלה איכותית,

קראו עוד »

לא מצאת את מה שחיפשת?

זה הזמן להירשם לניוזלטר שלנו
ולקבל את כל מה שמעניין בסטוריטלינג של מותגים מובילים בארץ ובעולם
אחת לשבוע ישירות לתיבת המייל, ארוז יפה יפה