Photo by Waldemar Brandt on Unsplash

כל מה שרציתם לדעת על מצגות, ועוד קצת. 

כל המצגות נראות לכם אותו הדבר? אז זהו שלא. מצגות שבאמת תופסות את הקשב של הצופים מתחשבות במעמד בו הן מופיעות ומעבירות מסר ייחודי. סקירה חשובה לפניכם.

כשמדובר במצגות, הכלל tomatoes/tomatos לא תקף מאחר וכל מעמד מחייב מצגת שמתנהגת אחרת לגמרי מבחינת תוכן, עיצוב וקונספט. מצגת הנהלה, או כזו שנכין להרצאה או חסות בכנס שיווקי, תכיל אינפורמציה אחרת לגמרי ממצגת שנכין להשקת מהלך פנים ארגוני לעובדים או להצגה בפני משקיעים.  

אז כדי שתגיעו מוכנים לכל סיטואציה עם המצגת והפיץ׳ המתאימים, הכנו לכם מדריך מהיר שמחדד את המטרות של כל אחד מהסוגים הנפוצים ביותר, וטיפים מעשיים שיעזרו לכם להיערך כמו שצריך:

  • בפרזנטציה עסקית הסיפור הוא לא רק במסרים המילוליים, אלא גם בסטוריטילנג הויזואלי. הכוח של המצגת הוא בהצגת הרעיון והמסר באופן חד ומדויק, ואת זה עושים עם מיקוד. מסר אחד, רעיון אחד,  שמוגשים בצורה מרשימה ומחברת. 

    המצגת בפרזנטציה העסקית תהיה מעוצבת לעילא, מתומצתת, ותיקח בחשבון את השיח בעל פה שמלווה אותה. בין אם מדובר במצגת להנהלה, או מצגת מכירה ללקוחות חדשים, היא צריכה להחזיק סיפור ולהתחבר לחזון ולאג׳נדה של מי שמציג אותה. המפתח להצלחה הוא לדעת למי מציגים, מה זאת הצלחה עבורכם ו-what's in it for them. מהמקום הזה קל יותר לחבר את הסיפור לאג׳נדה שתדבר למי שמולכם בגובה העיניים ותניע אותו לפעולה. 

  • מצגת משקיעים, Pitch Deck אם תרצו, היא מצגת קצרה שמטרתה להסביר את המהות העסקית של מיזם או סטארטאפ מול משקיעים, לקוחות פוטנציאליים, שותפים עסקיים וגם כשאתם מחזרים אחרי עובדים מוכשרים. ב- pitch deck מתמקדים בעיקר, לא נכנסים לפרטי פרטים. הרעיון הוא פחות לשקף מספרים ונתונים שעומדים בפני עצמם, אלא לשים את הדגש על המשמעות של המספרים ביחס למוצר / לתהליך / לרעיון. 

    המצגת הבלתי נשכחת של Airbnb מ- 2008 עזרה לגייס $600k לחברה, ועדיין נחשבת טמפלייט מעולה לפיץ' עשוי היטב. היא מעבירה מסר חד וברור, תודות לעיצוב ולתוכן המינימליסטי שלה, ולעובדה שהיא מתקשרת את מהות הסטארטאפ בצורה בהירה מאוד ואת הפוטנציאל האדיר שהיא מציעה למנף, למרות שהקונספט בזמנו לא היה מוכר בענף התיירות. במבט לאחור, מרשים לראות עד כמה הם דייקו בניבוי קצב הגדילה שלהם והחוזקות שלהם ביחס למתחרים.

למצגת המלאה לחצו על התמונה


זהו רפרנס מעולה, והכי חשוב קצר ולעניין. 3-10 דקות זה טווח הזמנים האופטימאלי להצגת מצגת למשקיעים, וזה אומר שאם אתם רוצים לשמור אותם בקשב גבוה, צריך לזקק את התכנים לכמות קטנה וממוקדת של שקפים. נשמע קשוח? לקוח שלנו, מנכ״ל של חממת סטארטאפים בתחום המדיקל, טען באחת הפגישות: 'ככל שמי שיושב מולי מדבר יותר, אני יודע שיש לו פחות מושג על מה הוא מדבר', וכל מילה נוספת מיותרת. 


  • elevator pitch – מספרים שמקור השם הוא ב- 1853 כשמעליות עוד היו נחשבות מסוכנות, ו- Elisha Otis שנחשב לחלוץ בתחום החליט להדגים את החזון שלו לתכנון מעליות בטיחותיות – על המעלית עצמה. מול עשרות אנשים, הוא חתך את כבל הביטחון עם גרזן, אבל המעלית נשארה במקומה בזכות המכניזם שהמציא. תוך פחות מ-30 שניות הוא מכר את הפיץ' שלו, על מעלית.

    פיץ' מעליות צריך להתחיל ולהסתיים בנסיעה הקצרצרה במעלית בניין, כלומר בין 30 שניות לשתי דקות גג גג גג ועדיף אפילו פחות. לכן גם כאן, קצר וקולע הן מילות המפתח שצריכות להנחות אתכם וצריך להיות לכם מאוד ברור מה אתם רוצים להוציא מהמעמד הזה, ואיזה רושם ראשוני אתם רוצים לייצר. מן הסתם, שני המשפטים הראשונים בפיץ׳ הם החשובים ביותר לתפוס את תשומת הלב של מי שמולכם, אז כדאי להתחיל מלהתמקד בזה. 

  • הרצאת ערך היא סוג פרטי של מצגת עסקית, שתפקידה ללמד, להפיל אסימונים, להעניק לקהל ידע משמעותי ולבסס את המומחיות שלכם. בחלקה השני של ההרצאה, אפשר ורצוי להוסיף הצעת מכירה כדי לקדם שירותים ומוצרים נוספים שלכם. מכיוון שאתם מציעים הרבה מאוד ערך בחלק העיקרי של המפגש, גם לחלק השני שמקדם את האג׳נדה העסקית שלכם יש הצדקה וערך מוסף ברור, ותמהיל התוכן מאוזן דיו. לא מזמן אחת מהלקוחות שלנו, בחרה באסטרטגיה הזו כדי לקדם קורס דיגיטלי חדש. הוובינר היה מרתק ומעמיק, ועזר לה לבסס את הביקוש ואת הנגישות לקהילה המקצועית אליה היא מכוונת. גם הצעת המכירה של הקורס שהיא שילבה בחלקו השני וובינר התקבלה בחום, עם קהל שהבין וחווה על בשרו את הערך שהוא הולך לקבל בקורס, ובסופו של דבר, משפך המכירה היה יעיל ומדויק, ולמרות כל החששות שליוו אותו, המהלך הוכתר כהצלחה מסחררת.

אז… איך תיראה המצגת הבאה שלכם?

שתפו את הפוסט:

בשביל זה אנחנו קמים בבוקר. כל בוקר. כאן מתאמים פגישת היכרות קצרה.

מי באמת צריך שירותי תוכן לעסקים?

יש הנוטים לחשוב ששירותי תוכן נועדו לחברות קטנות בתחילת דרכן, שמנסות להתחבב על הלקוחות בצורה ישירה, פשוט כי אין להן תקציב לקידום ממומן. ובעצם, מה בכלל האינטרס של חברה מבוססת, עם מוניטין ונסיון, להשקיע בכלי שיווקי שלא מניב תוצאות מיידיות, חוץ מהרצון להשתלב בטרנד ׳תוכן הוא המלך׳ הנוכחי? אם תשאלו

קראו עוד »

לא מצאת את מה שחיפשת?

זה הזמן להירשם לניוזלטר שלנו
ולקבל את כל מה שמעניין בסטוריטלינג של מותגים מובילים בארץ ובעולם
אחת לשבוע ישירות לתיבת המייל, ארוז יפה יפה