אלו ימים מרגשים של פיתוח החברה צעד אחד נוסף קדימה, בהם אני מגייסת עובדת נוספת, והתהליך מעניין, מפתיע ורווי אסימונים. אני אסביר. לפני שבועיים ראיינתי מישהי שמגיעה מרקע שונה לגמרי ממה שציפיתי וממה שגם הגדרתי בתיאור המשרה, עם כמעט אפס נסיון ׳רשמי׳ בתחום המבוקש, שזו כמובן דרישת סף מאוד מהותית. למרות זאת, החלטתי לתאם איתה ראיון עבודה.
למה?
מבחינתי, אם מישהי שעברה דבר או שניים בחיים, יודעת להציג את הערך המוסף שלה, במכתב המקדים, בקורות החיים ולאורך כל תהליך הסינון הראשוני, בצורה כל כך ברורה גם כשמסלול הקריירה שלה שונה מהגדרת התפקיד, היא כנראה מבינה את הבסיס הכי חשוב של השיווק, ומיישמת אותו על עצמה. היכולת לשקף את האופן שבו החוזקות שלה הולכות להביא ערך לתפקיד ולחברה, להזיז הרים, לקדם יוזמות ושת״פים, משקפת את מי שהיא בליבה, ומייצר אצלי בטחון שהיא תצליח להשלים את פערי הידע במהירות, בזכות חוכמה, רצון טוב וחריצות. זו מישהי שאני רוצה לצידי, לצמוח איתה יחד.
בסוף, ברור שהעבודה והחיים שלובים זה בזה.
אם יש יכולות יזמיות, שיווקיות, ועסקיות גבוהות, הן יבואו לידי ביטוי בחיים האישיים שלנו, והאומץ לשים את עצמך out there, ולפנות למשרה שאת ממש רוצה כי את חושבת שתתאים לך ואת לה, זה כבר פרייסלס בעיניי. בפרט כשהפער הוא טכני, לא מהותי.
פלואידיות תעסוקתית היא שם קוד לתופעה שהולכת ומתחזקת היום בעולם התעסוקה. מעבר בין תעשיות שונות, בין תפקידים שונים, ואפילו הגוונה של תחומי האחריות שמוטלים על העובדים השונים. עבורי, פלואידיות היא ערך עליון באופן שבו אני תופסת את העבודה שלנו כסטוריטלרים. היא הכרחית בתהליך אונבורדינג של לקוח חדש כשהדברים עוד לא ברורים, ואנחנו רגע מעלים אסופה של רעיונות לשולחן לבדוק ולבחון את כולם מחדש. היא נוכחת בבנייה או חידוש אסטרטגיית שיווק, ובכל תהליך יצירתי שדורש אדפטציה מסכמה קבועה שכבר לא עובדת, או פשוט לא מניבה את התוצאות אליהן אנחנו שואפים.
קמפיין True Name של Mastercard שהתחיל ב-2019 וממשיך עד היום הוא דוגמה מעולה לפלואידיות על כל משמעויות המילה. הפיצ'ר True Name מאפשר למחזיקי הכרטיס להציג את השם הנבחר שלהם, ולא את השם הרשום בתעודת הזהות שלהם או במערכת הבנקאית. הקמפיין מכוון לקהילת הטרנסג'נדים וה-non binary, מתוך ניסיון לצמצם פגיעה באנשי הקהילה ולנטרל עיניים ביקורתיות. כך השם הנבחר שלהם אינו מסגיר את המגדר המקורי איתו נולדו, ומאפשר לאחרים לראות אותם כפי שהם בוחרים להציג את עצמם. זה יכול למנוע מקרים של אלימות במקרה הגרוע, ושיפוט לא נעים במקרה הטוב.
השינוי הקטן הזה, היכולת לשאול אם המובן מאליו משרת את כולם, אם הסטטוס קוו באמת חייב להישאר ככה או אולי יש מקום לעשות בו שינוי, משקף חשיבה גמישה מצד המותג, ואת היכולת להתאים את עצמו לקהלי יעד שונים ולמצבים משתנים. פלואידיות מגדרית שמאפשרת פלואידיות במחשבה על הפרטים הקטנוניים והפורמליים ביותר של מערכת בנקאית שלרוב מוכרת לשמצה דווקא בחוסר הגמישות שלה, וזה מאוד לא מובן מאליו, אפילו היום.