Photo by Bruno Scramgnon from Pexels

אותנטיות זו לא מילה גסה

מחשבות על אותנטיות כמפתח לצמיחה בעסקים, ובחיים בכלל. כמה אני מאמינה בזה וכמה זה קשה ליישום לפעמים. מהניסיון שלי – גם האישי, וגם של לקוחות שלי וקולגות – עם אותנטיות אמיתית באה תחושה של שחרור וחופש. ברגע שמשחררים את מחסום החשיפה, סינדרום המה יגידו ואת כל משפחת לא נעים לי על שלל נגזרותיה, מתפנה המון אנרגיה לעשייה עצמה ולמיקוד העסקי. חוץ מזה, ממילא קשה להחליק היום זיופים, גם אם היינו רוצים. הסטנדרט של כולנו עלה ואנחנו מתורגלים היטב לקלוט חצאי אמיתות מקילומטרים. זה מעייף, זה מטרחן וזה פשוט מיותר. תראו את פייסבוק, מקדמת תוכן מבוסס רגש, מבוסס אנשים וקהילות. במרבית המקרים אתם תיחשפו לתוכן עסקי רק אם חברים שלכם ישתפו אותו בפיד שלהם, וכדי שזה יקרה, בעלי העמוד יצטרכו להיות מ-א-ו-ד משכנעים ואותנטיים.

אז מה זה אותנטיות? בפשטות, להיות נאמן למי שאתם, למה שאתם עושים ולהתחייבות שלכם ללקוחות ולאנשים סביבכם. זה לדבר את הקול שלכם ולא לקולו של דור מדומיין שאתם לא בהכרח מכירים אבל נדמה לכם שפיצחתם מה מעניין אותו היום.

האותנטיות פועלת מכמה סיבות:

· היא מבדלת את העסק שלכם מהמתחרים ומייצרת לכם קול ייחודי

· היא יוצקת תוכן לעסק שלכם, לשירותים ולמוצרים שאתם מציעים

· היא מעודדת מעורבות אקטיבית של הקהלים שלכם

· היא מסמנת לאנשים שמה שאתם מציעים הוא באיכות גבוהה

· היא ממצבת אתכם כאמינים

סך הכל נשמע פשוט להיות פשוט אנחנו, לא? ובכן, לא תמיד, בטח לא כשיש עוד כמה גורמים בתמונה, לקוחות שונים, שותפים, ספקים, עובדים. קבלו 8 גישות שיעזרו לכם להישאר ממוקדים ולהציג את הקול האותנטי שלכם:

1) תחזרו לבסיס שתפו מי אתם, מה החזון שלכם, איך אתם מתמודדים עם המהמורות שבדרך, עם ההצלחות שבדרך. תציגו את האנשים מאחורי הקלעים בעסק: מלקוחות ועד עובדים, קולגות וספקים. הדרך הטובה ביותר להיתפס כאותנטיים היא… להיות אותנטיים. זו מטרה בפני עצמה, וכדאי לקחת אותה בחשבון במסגרת אסטרטגיית השיווק שלכם.

2) תהיו עקביים

רוב העסקים מתחזקים לא מעט ערוצים שיווקיים במקביל. חשוב להיות עקביים בכל אחד מהם ולא לייצר מסרים מעורבים שסותרים אחד את השני. זוהי טעות נפוצה באופן מפתיע שמספר חטיבות באותה חברה יפעלו ויתקשרו באופן שונה לגמרי באונליין, או על פני פלטפורמות שונות, וזה עלול לייצר תמונה סכיזופרנית משהו למותג. המסר הבסיסי של העסק, הסגנון והזהות צריכים להיות זהים בכל אחד מהערוצים השיווקיים והמכירתיים על מנת שהעסק יעבור כחזק, בטוח בעצמו ואמין.

3) תהיו שם

זה אולי פחות טרנדי אבל רצוי לאפשר לאנשים דרכים רבות ככל האפשר ליצור אתכם קשר אנושי ולהפוך לדמות ממשית עבורם, AKA אדם אמיתי שהוא לא רק צ'אט או תגובה אוטומטית, שמסוגל לספק תגובה מהירה, אותנטית ויעילה.

זה מוסיף אלמנט אישי למערך שירות הלקוחות שלכם ומאפשר לכם לבנות את המוניטין שלכם באופן אותנטי. כמובן שחשוב להגיב בשקיפות ובכנות על השאלות והתגובות, גם אם הן פחות חיוביות. טעיתם? לקחת על זה אחריות ולהתנצל רק יוסיף לכבודכם. לכולנו יש פגמים, וזה מה שעושה אותנו אנושיים. טיפול נכון, בזמן אמת במצב משברי, יכול בקלות להטות את כף המאזניים ולייצר מצב של יתרון.

4) תדגישו את המוניטין שלכם

כולנו יודעים כמה כוח יש להמלצות, זה הלוא ערוץ שיווקי בפני עצמו. המלצות אותנטיות מלקוחות מרוצים ישלימו את המעגל וייצרו תמונה שלמה שלכם. הציגו אותם בצורה בולטת בנכסים הדיגיטליים שלכם, בקשו מלקוחות המלצות בלינקדאין, בפייסבוק, בגוגל, באתרי מסחר או תדמית שלכם. עדות של אנשים אמיתיים, עם שמות אמיתיים ותצלומים אמיתיים, יעצימו את המותג ויסייעו לקבלת תמונה אותנטית של היכולות ואופי העסק.

5) תנו הצצה לחיים שלכם

הלקוחות שלכם ישמחו לקבל הצצה למה שקורה מאחורי הקלעים: אינטראקציה אישית במסגרת יום העבודה שלכם דרך וידאו, בלוג, או כל פלטפורמה אחרת. איך יצרתם את המוצר, איך התחיל הבוקר שלכם, פגישת עבודה בלוקיישן ייחודי. זה כמובן צריך להיות מעניין ורלוונטי מאיזושהי זוית לעולם התוכן של העשייה שלכם, כן? אם זה לא, עדיף לא לשתף כלום. ממש לא חייבים. דברו עם הלקוחות בכל ערוץ אפשרי, באופן עדין ומבוקר, וזה יסייע לבסס את האותנטיות שלכם ועל הדרך את המומחיות שלכם בענף שאתם עוסקים בו.

6) שלבו תרומה לקהילה

זה גם טוב לנשמה ולקהילה, זה משמר אותנו צנועים ושמחים בחלקנו, וזה גם עושה חשק לעבוד איתנו. כדאי שזו תהיה תרומה שמחוברת לעשייה שלכם ומאירה אותה באור אחר, כדאי שהיא תתקיים באופן עקבי, עמוק ומחובר לעשייה שלכם, כדי שתהיה לזה תהודה. לא רק פעם או פעמיים בשנה, אלא ממש כחלק אינטגרלי מתמהיל הפעילות השנתי של העסק.

7) אל תשתפו הכל עם כולם.

כמו שבחיים האמתיים יש לנו תפקידים שונים בהקשרים שונים במערכות היחסים הרבות שאנחנו מנהלים, כך גם בחשיפה העסקית. חשוב לשמור על ליבת הזהות העסקית בסינק, אבל לייצר ולהגיש את התוכן כך שיתאים לקהלים שונים בפלטפורמות מרובות. הקהל שלכם יגיב באופן שונה על מה שתשתפו בהתאם לפרסונות שלהם, לצרכים ולרצונות שלהם, לצורה ולפלטפורמה בה שמעו עליכם או נחשפו לתוכן שלכם, ולכן כדאי לגלות רגישות לכל סיטואציה, ולהציע היבטים שונים ורלוונטיים מעולם התוכן של העסק שלכם, באופן שיהלום את הסיטואציה ויקדם אתכם.

8) תהיו סבלניים. אותנטיות לא נוצרת בן לילה, אבל כרגיל, הרעיון הוא לזכור שאנחנו רצים מרתון, לא ספרינט ובטווח הארוך, הדיבידנדים עוד יגיעו ובענק.

שתפו את הפוסט:

בשביל זה אנחנו קמים בבוקר. כל בוקר. כאן מתאמים פגישת היכרות קצרה.

שיווק מפה לאוזן? זה בידיים שלכם.

שיווק מפה לאוזן הוא נכס סופר משמעותי באסטרטגיה השיווקית של כל עסק, ותמיד היה. הוא אמין, הוא אפקטיבי, הוא מניב לידים חמים שכבר יש להם איזושהי עמדה חיובית כלפינו והוא לא עולה לנו שום דבר. שווה, לא? הרבה עסקים מסתמכים על טקטיקת שיווק מפה לאוזן (WOM) כמקור יחיד לשיווק, כתנועה

קראו עוד »

לא מצאת את מה שחיפשת?

זה הזמן להירשם לניוזלטר שלנו
ולקבל את כל מה שמעניין בסטוריטלינג של מותגים מובילים בארץ ובעולם
אחת לשבוע ישירות לתיבת המייל, ארוז יפה יפה