Photo by Lucas van Oort on Unsplash

היזהרו במילותיכם ובקמפיינכם. החיפזון מן השטן.

כולם טועים. לכל חברת שיווק יצא להוציא תוכן ולגלות לאחר מעשה שהמסר השיווקי היה בעייתי והוצא מהקשרו. אז איך נמנעים מתוכן מפוספס ואפילו פוגעני? חושבים פעמיים.

הסערה סביב הקמפיין של אדל בספלוב עבור עגלת סייבקס היא עוד דוגמה אחת מרצף של קמפיינים שיווקיים שמשאירים טעם רע אצל קהל היעד. לא בגלל כוונה רעה או אפילו היעדר אותנטיות. כך אדל בספלוב באמת נראית, ואין פה עריכה רצחנית בפוטושופ. זו פשוט דוגמה לרעיון טוב שכשל בפרטים. במקום הפגנת היופי הנשי כך שיאדיר את האסתטיקה של העגלה, המסר שהתקבל היה התעלמות מופגנת מקהל היעד, נשים אחרי לידה, הקושי העצום שהן חוות ויצירת פנטזיה שבדרך כלל לא עומדת במבחן המציאות. 

בחירת תנוחת הישיבה של אדל והאאוטפיט שלה יכלו לבטא העצמה נשית הרבה יותר מחוברת לקרקע, למציאות שאותן נשים שקונות את העגלה ומשתמשות בה חוות. אני לא מכירה אף אמא שנראתה כמו אדל אחרי שילדה, אבל כן מכירה הרבה מאוד אמהות, כולל אני עצמי, שחוו פער מאוד גדול בין איך שתפסו את האמהות לפני הלידה הראשונה שלהן, ואחרי. מחקרים מראים שאחד הגורמים לדיכאון אחרי לידה זה דימוי גוף נמוך ופער מהותי בציפיות וב- 2023 ואחרי מהפיכת #metoo מותגים נדרשים להסתכל לא רק על האם השיווק שלהם עובד, או כמה באזז יעשה (אין כזה דבר פרסום שלילי וזה), אלא לקחת רגע נוסף להעמיק בפרטים, במשמעות של המסרים שלהם, בחשיבה על איזה חותם הם עומדים להשאיר בעולם והאם המסרים מתכתבים עם זה. במקרה הזה, יש כאן החמצה גדולה. 

הכל זה טיימינג וכו׳ 

אני תופסת מעצמי אדם שמקבל החלטות מהירות, וסומכת על האינטואציות שלי. רוב הזמן, זו תכונה נהדרת שמאפשרת לי לנוע לעבר המטרות שהגדרתי בלי להתעכב על דברים קטנים שיכולים לפגוע בקצב של הדברים. אבל כשזה מגיע לעבודה עם לקוחות, יש אצלנו כלל ברזל שנועד לעזור לנו להימנע מטעויות שנובעות מהחלטות מהירות מידי:

אנחנו לא שולחים ללקוח תוכן שנוצר באותו יום. אף פעם. 
גם אם הוא פגזי (לדעתנו כמובן)
גם אם הוא בגדר הקונטרה המושלמת לבריף, גם אם אנחנו עפות על עצמנו,  
יש ערך מאוד גדול לזמן 
ונדיר שלא נצליח לדייק עוד ביום שאחרי ולהפוך את המסרים למושחזים ומדויקים יותר. 

דווקא כשכביכול הבריף כבר פתור ומחכה במגירה, אז תגיע התובנה, הדיוק המהותי, הקתרזיס אם תרצו,
זה שיכתיב את אסטרטגיית התוכן הרחבה בכל אחד מערוצי השיווק. 

יחד עם החלטות מהירות ואסטרטיביות מבורכת, התגבשה לה ההבנה שמגיעה עם ניסיון (לפעמים גם מר): יש לכתוב יפה (ומצחיק ומרגש וקולע ויתר סופרלטיבים), ויש לכתוב מדויק.

והניואנסים, הם הם אלו שעושים את ההבדל.  

כל ה- nitty gritty שמגיע יחד עם הביצוע ובעצם יכתיב איך הוא יראה בפועל. הירידה הזו לפרטים היא בסוף זו שתכריע אם ההחלטה הראשונית, האינטואיטיבית, תוכיח את עצמה כהחלטה טובה או פלופ. 

שתפו את הפוסט:

בשביל זה אנחנו קמים בבוקר. כל בוקר. כאן מתאמים פגישת היכרות קצרה.

אין כזה דבר מושלם. אז למה לא לשתף את הלקוחות שלכם בזה?

אני מכירה לא מעט מותגים שתופסים שיווק כסיפור מסגרת, כאיזושהי מעטפת ארוזה היטב שמיטיבה להציג לעולם את כל הערכים המוספים של המוצר, אבל לא בהכרח דואגים שהם באמת יבואו לידי ביטוי במוצר עצמו או בתפיסת השירות והחוויה שעוטפת אותו.   זוהי שעתם היפה של הסופרלטיבים. קרם טוב מוצג כמוצר המושלם לעורך

קראו עוד »

למה לבנות סיפור מותג כשאפשר לייצר נראטיב שלם?

כשהייתי בת עשרים ומשהו היה לי קראש רציני על שכן שלי. היתה לו מה שתפסתי אז כנפש אומן מיוסרת, וכשאת בת עשרים זה נשמע כמו יתרון. הערצתי אותו ממש ולתקופה מסוימת גם קצת חיקיתי אותו שלא במודע. למדתי לחבב את גבע אלון ורפי פרסקי. להעריך וויסקי טוב ולהתפלצן על סאונד.התחלתי.

קראו עוד »
שיווק אונליין, שיווק באונליין, שיווק דיגיטלי

שיווק אונליין שמדבר אל הלקוחות שלכם

כשגארי ויינרצ’וק (Vaynerchuk) סיים להרצות פני 400 אנשים על שיווק אונליין ברשתות החברתיות, במקום לומר תודה לקהל שהגיע וללכת הביתה, הוא הכריז שיקיים מיד מכירה פומבית שבה תימכר פגישת ייעוץ עסקית פרטית איתו, שהכנסותיה יועברו לצדקה. ויינרצ’וק הסביר לקהל שבפעם האחרונה שהוא נתן ייעוץ אישי ללקוח, הוא הכיר לאותו לקוח

קראו עוד »

לא מצאת את מה שחיפשת?

זה הזמן להירשם לניוזלטר שלנו
ולקבל את כל מה שמעניין בסטוריטלינג של מותגים מובילים בארץ ובעולם
אחת לשבוע ישירות לתיבת המייל, ארוז יפה יפה